Een bijdrage aan de campagne over de dode hoek

Veilig op Weg kan niet bestaan zonder de bijdrage van haar sponsors. Maak kennis met de bedrijven en de organisaties die de dode hoek campagne steunen en de gratis verkeersles mogelijk maken.

RAI VERENIGING

RAI Vereniging is een belangenbehartiger in de transportwereld. Wij vertegenwoordigen meer dan 700 fabrikanten en importeurs van personen- en vrachtwagen’s, aanhangwagens en opleggers. Eigenlijk zo’n beetje alles met wielen en een motor!

Nederland is een fietsland. Tegenwoordig fietsen we steeds vaker. Dat is goed nieuws maar met al die extra fietsers ontstaan er helaas ook extra risico’s in het verkeer. Met name jongeren moeten voorzichtig zijn in het verkeer omdat zij de gevaren vaak anders inschatten of onvoldoende herkennen. Daarom sponsoren wij Veilig op Weg! blijf uit de dode hoek. Het bewust maken van de jeugd over de gevaren van de dode hoek is belangrijk. Dankzij de campagne van Veilig op Weg zijn kinderen in het verkeer en vrachtwagenbestuurders zich steeds bewuster van elkaar.

MEER INFORMATIE

SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zorgt voor de instroom van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. Daarbij is duurzame inzetbaarheid één van de hoofddoelstellingen van onze organisatie.

Een belangrijk onderdeel van dit duurzame beleid is veilig werken. vrachtwagenchauffeurs maken lange dagen; des te meer reden om veiligheid de grootste prioriteit te geven! STL is er voor mens en werk in transport en logistiek. Wij doen er alles aan om verkeersongelukken te voorkomen. Veilige deelname aan het verkeer stimuleren is daarom ontzettend belangrijk. De campagne Veilig op Weg! Blijf uit dode hoek is een uitstekende manier om vroeg te beginnen met de voorlichting en de verkeersveiligheid te vergroten onder kinderen.

MEER INFORMATIE

SCANIA

Scania is een toonaangevende producent van zware transportvoertuigen . En wij produceren veel! Vooral in Zwolle; daar zit namelijk de grootste Scania fabriek ter wereld.

Hoewel er overal ter wereld een Scania truck rijdt, komt veiligheid terug in elk land waar wij opereren. Daarom proberen wij onze trucks zo veilig mogelijk te maken. Toch is dat niet altijd voldoende; het zijn de mensen achter het stuur en de mensen op de fiets die verkeersongelukken kunnen voorkomen.

Het belang van verkeersveiligheid kan niet genoeg benadrukt worden! Wij zien het als een samenwerking tussen alle weggebruikers. En hoeveel we ook investeren in de veiligheid van onze Scania trucks; het blijven de mensen die uiteindelijk bepalen hoe veilig of gevaarlijk het verkeer is. En daarom steunen wij Veilig op Weg! Blijf uit de doe hoek. Want die bewustwording in het verkeer, dat is de echte levensredder!

MEER INFORMATIE

VOLVO

Volvo-trucks rijden wereldwijd. 1929 was het jaar dat onze eerste truck de weg op ging. Wij zijn sindsdien hard gegroeid en rijden onze ronde in meer dan 120 landen!

Met ruim 2.000 servicepunten zijn wij stevig verankerd in een internationaal klimaat. Ons merk staat voor veiligheid in het verkeer, kwaliteit van onze dienstverlening en verantwoordelijkheid voor het milieu. Veiligheid in het verkeer is ontzettend belangrijk voor ons. In ons ideaalbeeld vindt er geen enkel ongeluk met een vrachtwagen plaats.

Daarom doet Volvo-trucks al meer dan 40 jaar onderzoek naar het verbeteren van de verkeersveiligheid omtrent vrachtwagen’s. Een stap in de goede richting, maar wij weten ook dat verkeersveiligheid van twee kanten komt. De bewustwording van de medeweggebruiker is net zo belangrijk. Daarom zetten wij ons in voor Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek.

MEER INFORMATIE
DAF

DAF

DAF is niet alleen een oer-Hollandse vrachtwagenbouwer, maar ook nog eens marktleider in Nederland en een van de grootste truckproducenten van Europa.

Dat brengt grote verantwoordelijkheden met zich mee. De Nieuwe Generatie DAF biedt uitstekende veiligheid voor chauffeurs, bijrijders en andere weggebruikers. Grote ruiten, lage raamlijnen en zichtbaarheidsfuncties zoals een extra ruit in de zijwand helpen allemaal om een nieuwe norm te stellen voor direct zicht voor de chauffeur zonder spiegel of camera. Het blijft echter ontzettend belangrijk dat kinderen én volwassenen zich bewust zijn van wat zij zelf kunnen doen om hun eigen verkeersveiligheid te vergroten. Daarom steunen wij graag het project Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek.

MEER INFORMATIE

MERCEDES-BENZ TRUCKS

Mercedes-Benz Trucks is sponsor van Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek. Samen met andere partijen binnen de transportsector laten wij zien dat het bewustzijn van de jonge weggebruiker een belangrijke bijdrage levert aan veilige verkeerssituaties.

Mercedes-Benz draagt haar steentje bij door een truck voor de campagne te leveren. Innovatie is ontzettend belangrijk voor Mercedes-Benz trucks; technologische ontwikkelingen maken vrachtwagen’s steeds veiliger en verantwoordelijker op weg. Toch is dat slechts de helft van het werk: wij beïnvloeden de systemen, Veilig op Weg beïnvloedt de menselijke factor. Samen vormen wij de perfecte combinatie voor het stimuleren van veiligheid in het verkeer!

MEER INFORMATIE

RENAULT TRUCKS

Renault Trucks is leverancier van trucks, bestelwagens en truck-gerelateerde producten. Ons doel is een intensieve relatie met onze klanten op te bouwen en functionele transportoplossingen te leveren die invulling geven aan de klantbehoefte.

Verkeersveiligheid kan in deze oplossing niet ontbreken. We willen medeweggebruikers bewuster maken van de rol van de vrachtwagen in het verkeer. De Veilig op Weg verkeersles levert hier een belangrijke bijdrage aan. Renault trucks zijn, naast functioneel, ook heel veilig. Afleiding vormt een groot gevaar in de verkeersomgeving. Wij trainen daarom chauffeurs in de gevaren en leren ze om nog meer uit hun Renault truck te halen en zo nog veiliger te rijden. Door onze bijdrage aan Veilig op Weg werkt Renault Trucks op alle niveaus aan veiligere verkeerssituaties.

MEER INFORMATIE

IVECO

Iveco is een toonaangevend bedrijf op het vlak van ontwikkeling, productie, verkoop en onderhoud van een uitgebreid reeks lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen.

Daarnaast produceert IVECO ook voertuigen bestemd voor personenvervoer, speciale voertuigen voor defensie en civiele bescherming, alsook voor specifieke missies zoals brandbestrijding. IVECO heeft veiligheid hoog in het vaandel. We leven in een samenleving waarin transport een steeds grotere rol inneemt. Kinderen zijn de toekomst, daarom is het heel belangrijk juist bij hen te beginnen. Met de Veilig op Weg! verkeersles probeert IVECO inzicht te geven aan weggebruikers. Wat ziet de chauffeur? Wat is een dode hoek? En hoe kun je zelf zorg dragen voor je eigen veiligheid? Met praktijkvoorbeelden worden kinderen zich meer bewust van hun rol in het verkeer.

MEER INFORMATIE

MAN

Wij leveren vrachtwagens voor langeafstands- en distributieverkeer en zijn marktleider in trucks voor bouw- en tractieverkeer.

Uiteraard voldoen al onze modellen aan de Euro6-norm en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarnaast zijn wij met de komst van de MAN TGE een full-range aanbieder geworden van bedrijfswagens tussen 3 en 50 ton. MAN vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de veiligheid in het verkeer. Om kinderen bewust te maken van de gevaren van de dode hoek bij grote voertuigen. Daarom zijn wij sponsor van de Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek campagne.

MEER INFORMATIE

PROFILE

Ieder transportbedrijf streeft naar 100% uptime. Daarom is er de Profile Uptime Service®. Betrokken ondernemers in het hele land zetten zich voor 100% in om dat waar te maken.

Kunnen we 100% uptime garanderen? Nee, we zijn eerlijk… er kan altijd iets onverwachts gebeuren dat tot vertraging leidt. We kunnen wel keihard garanderen dat we downtime van trucks minimaliseren. De Profile Uptime Service® is een continu proces. Dat begint bij goed bandenmanagement. We geven advies over de best presterende banden voor elk type transport. En we beloven dat we door bijvoorbeeld uitlijnen en balanceren nóg meer op brandstof en onderdelen kunnen besparen.

Met onze mobiele service units controleren we meerdere keren per jaar de wagenparken. En met de Profile Euroservice 24/7 en de bijna 8.000 service locaties in Europa zorgen we dat onze klanten bij pech snel weer de weg op kunnen. De banden zijn het enige contact met de weg. Juist daarom is goed bandenmanagement belangrijk. Met goede banden ga je namelijk veilig de weg op. Daarom werken we samen met Veilig op Weg.

MEER INFORMATIE

BP

BP is een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld. Wij leveren brandstof, energie, retaildiensten en petrochemische producten in meer dan 70 landen.

Ook in Nederland zijn wij aanwezig; met meer dan 350 tankstations is BP een van de grotere spelers op de brandstofmarkt. Daarnaast heeft BP een duidelijke visie voor ogen. De energie die wij produceren moet bijdragen aan de toekomst. Voor ons betekent dat wereldwijde economische groei, vermindering van armoede en de verduurzaming van onze planeet.

BP maakt zich sterk voor een schone planeet. Wij zetten ons continu in om de duurzaamheid in ons bedrijf én in de transportwereld te verbeteren. Voor onze eigen klanten, maar ook voor alle andere weggebruikers. Daarom zijn wij met trots één van de sponsors van Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek en leveren een duurzame bijdrage aan de les van Veilig op Weg.

MEER INFORMATIE
TIP Trailer Services

TIP TRAILER SERVICES

TIP is een leverancier van diverse diensten op het gebied van trailers. Variërend van trailerverhuur, -lease, onderhoud & reparatie en onderdelen. Veiligheid staat hoog op de agenda bij transportbedrijven, dat geldt uiteraard ook voor TIP.

Er gebeuren nog te vaak ongelukken met vrachtwagens, niet alleen op de snelwegen, maar ook met voetgangers en fietsers. Aangezien trailers onze core business zijn, voelen wij ons verantwoordelijk om bij te dragen aan een veilig verkeersklimaat. Dit proberen we niet alleen te doen door ervoor te zorgen dat onze trailers goed onderhouden zijn en daardoor veilig de weg op kunnen, maar ook door bij te dragen aan initiatieven zoals Veilig op Weg.

Bij TIP vinden we dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het creëren van bewustzijn rondom verkeersveiligheid. Omdat kinderen vaak het gevaar onderschatten van grote voertuigen in het verkeer, vinden wij het belangrijk om ze hier bewust van te maken, daarom steunen wij Veilig op Weg.

MEER INFORMATIE

RANDSTAD TRANSPORT

Randstad Transport is een onderdeel van Randstad Nederland en werkgever van ruim 1.400 chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer en openbaar vervoer.

Onze chauffeurs werken via Randstad bij diverse opdrachtgevers. Randstad Transport verzorgt daarnaast opleidingstrajecten om vrachtwagenchauffeur of buschauffeur te worden. Wij hebben als grote werkgever dagelijks te maken met de veiligheid van onze eigen chauffeurs, maar voelen ons ook verantwoordelijk voor andere weggebruikers. Daarom leveren wij graag een bijdrage aan Veilig op Weg! Blijf uit de doe hoek.

MEER INFORMATIE

Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek is een initiatief van TLN in samenwerking met VVN. Daarnaast kunnen wij niet zonder onze sponsoren bestaan: