Heb je een vraag?

Scroll hieronder door de veelgestelde vragen! Die van jou zit er vast tussen. Zit jouw vraag er niet tussen? Klik dan linksonder op de messenger button en stel ons je vraag.

Zijn er kosten verbonden aan de les?

Wanneer de les wordt georganiseerd door Transport en Logistiek Nederland dan kost deze niets. Als de les wordt gegeven door Veilig Verkeer Nederland dan kost deze geld.

Voor wie is de les bedoeld?

De les is ontwikkeld voor leerlingen van groep 7 en/of groep 8 van de basisschool.

Moet de leerkracht iets voorbereiden voor aanvang van de les?

Veilig op Weg is een compleet verzorgde les. Van de leerkracht wordt wel verwacht dat hij/zij actief meedoet met de les. Het is fijn voor de chauffeur/lesgever als de leerlingen van tevoren in groepen zijn verdeeld (voor de praktijkles) en ze een naamsticker hebben.

Hoe lang duurt de les?

De les duurt 1 uur en 45 minuten per groep. Wij kunnen lesgeven aan twee groepen in de ochtend en aan één groep in de middag.

Wie regelt de parkeerplaats voor de vrachtauto?

De parkeerplaats voor de vrachtauto is een verantwoording van de school. De school neemt indien nodig contact op met de gemeente en/of wijkagent. Indien er een ontheffing nodig is, wordt deze door de school geregeld en betaald.

Wat doen de leerlingen die achterblijven in de klas tijdens het praktijkgedeelte?

De kinderen die achterblijven in de klas, gaan aan de slag met het Veilig op Weg werkblad. Hierop staan informatieve en uitdagende opdrachten over de dode hoek. Zij hebben ongeveer 25 minuten de tijd om het werkblad in te vullen. Daarna wisselen zij met de groep van buiten.

Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek is een initiatief van TLN in samenwerking met VVN. Daarnaast kunnen wij niet zonder onze sponsors bestaan: