Ontmoet de ambassadeur van Veilig op Weg!

Gelukkig zijn wij niet alleen in onze inspanningen. Veilig op Weg werkt samen met PreZero Nederland om de dode hoek les op zoveel mogelijk basisscholen gratis aan te bieden. Samen met onze ambassadeur maken wij jong en oud bewust over de gevaren van grote voertuigen.

PreZero Nederland

Met dagelijks ruim 1.000 voertuigen op de weg is PreZero een belangrijke verkeersdeelnemer in Nederland.

PreZero Nederland ziet het dan ook als haar maatschappelijke taak actief bij te dragen aan verkeersveiligheid. Niet alleen voor haar personeel, maar ook voor alle andere verkeersdeelnemers.

Als ambassadeur van Veilig op Weg bezoekt PreZero jaarlijks zo’n 250 basisscholen in heel Nederland om kinderen bewust te maken van de gevaren in het verkeer. PreZero stelt een speciale inzamelwagen inclusief bemanning ter beschikking.

“Onze inzamelvoertuigen komen ook veel in de buurt van scholen en woonwijken. Daarom vinden wij het belangrijk om kinderen bewust te maken van de dode hoek. Door plaats te nemen in onze bestuurderscabine zien de kinderen met eigen ogen wat de ‘dode hoek’ in de praktijk betekent, door te ervaren wat een chauffeur wel en vooral niet ziet. Veiligheid is voor ons ontzettend belangrijk en met deze gratis verkeersles maken we de weg een stuk veiliger voor iedereen.”

Harry

Lesgever Veilig op Weg bij PreZero

Een grondstoffenwatte?!?

“We maken onze voertuigen zo veilig mogelijk en investeren structureel in training en voorlichting van medewerkers waardoor zij nóg veiliger gaan rijden, zowel voor zichzelf als voor anderen. Daarnaast willen we aan de buitenwereld een signaal afgeven dat we concreet invulling geven aan onze maatschappelijke taak door onze kernactiviteiten met verkeersveiligheid te verbinden.”

Wieger Droogh

Algemeen directeur PreZero

Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek is een initiatief van TLN in samenwerking met VVN. Daarnaast kunnen wij niet zonder onze sponsors bestaan: