Gratis verkeersles over de dode hoek voor groep 7 en 8!

Veilig op Weg is een gratis verkeersles over de dode hoek voor leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Elke dag fietsen duizenden kinderen naar school. Om veilig op de weg te zijn is het belangrijk dat ze weten welke gevaren er in het verkeer zijn.

Hoe werkt de verkeersles?

De chauffeur/lesgever van de vrachtwagen komt naar de school toe. Hij/zij verzorgt de dode hoek les van begin tot eind met hulp van de leerkracht en/of een verkeersouder.

De Veilig op Weg les start in de klas : de kinderen kijken eerst naar de online lesfilm waarin zij kennismaken met onze vloggers. Die leren de kinderen d.m.v. de twee vuistregels hoe zij veilig op verkeerssituaties kunnen inspelen en hun verkeersveiligheid kunnen vergroten. De lesgever ondersteunt deze lesfilm met uitleg.

Daarna neemt de lesgever een deel van de klas mee naar de vrachtwagen voor de praktijkles. Buiten testen de kinderen hun zojuist opgedane kennis in de praktijk. Zij mogen in de cabine zitten. Hier leren kinderen wat een chauffeur wel - en nog belangrijker - niet kan zien achter het stuur! De andere groep gaat in het lokaal aan de slag met leuke quizjes op een puzzelblad . Elke groep bestaat uit maximaal tien kinderen en is ongeveer twintig minuten bij de vrachtwagen.

Wat heb je nodig voor de les?

Honderd minuten in je lesrooster.

Een parkeerplaats voor de vrachtwagen van minimaal 20 meter lang.

Een extra juf, meester of hulpouder.

En natuurlijk een enthousiaste groep leerlingen.

Interview met meester Aad Jan over Veilig op Weg verkeersles !

Lees wat andere van de Veilig op Weg! blijf uit de dode hoek verkeersles vinden

Al meer dan 5.000 basisscholen hebben deze verkeersles aangevraagd!

“Ik ben heel tevreden over de opzet. De filmpjes en animaties zijn fris, modern en duidelijk. Het tempo was goed. De les was afwisselend en de kinderen vonden het ook erg leuk. Ik heb ook van verschillende ouders gehoord dat hun kind enthousiast thuis kwam. Mijn complimenten!”

EBS De Olijfboom

Deventer

“Het was een zeer positieve ervaring en super leerzaam. Kinderen zullen nu veel meer voorstelling hebben over de gevaren die samengaan met de grote vrachtwagens.”

‘t Hoge Land

Epe

“Een erg leuke les gehad! Het team was enthousiast en de kinderen daardoor ook. Bedankt!”

CBS De Rank

Koudekerk aan de Rijn

“Het was een geslaagde les! De kinderen en leerkrachten waren erg enthousiast! Zeker voor herhaling vatbaar!”

CB Prinsenhaghe

Den Haag

“Wij vinden het een goede afwisselende les waarin de kinderen echt leren waar het om gaat.”

BS De Akker

Sliedrecht

“De lesfilm is zeer actueel en kan volgens mij nog een lange tijd mee. De kinderen hebben er volledige aandacht bij. De vrachtwagen is imposant en zorgt daarmee voor een natuurlijke interesse.”

W.G. van der Hulstschool

Epe

“Lesmateriaal is duidelijk en mooi vormgegeven. Fijn dat de groep die in de klas blijft iets kan doen dat te maken heeft met de les.”

BS De Duinsprong

Drunen

“De kinderen waren enthousiast en de les werd ook heel leuk gegeven.”

KWA school

Haaften

Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek is een initiatief van TLN in samenwerking met VVN. Daarnaast kunnen wij niet zonder onze sponsors bestaan: