Sponsors in het zonnetje

PreZero

PreZero

Bij PreZero zetten we ons in voor een duurzame toekomst waarin we afval steeds weer kunnen gebruiken als grondstof voor nieuwe producten. Wij zamelen afval in, verwerken en recyclen het. Om dit te doen, rijden we met veel wagens door het hele land. Ook in de buurt van scholen en woonwijken. Verkeersveiligheid is dan ook heel belangrijk voor ons. Als sponsor van het programma Veilig op Weg bezoeken we ieder jaar zo’n 250 basisscholen. Om kinderen bewust te maken van de dode hoek. We hebben hiervoor een speciale inzamelwagen en collega’s die daarmee op pad gaan. Kinderen mogen tijdens de les plaatsnemen in de bestuurscabine, zodat ze zelf kunnen ervaren wat een chauffeur wel en niet ziet. Kinderen zijn enthousiast en steken er wat van op, daar doen we het voor!

Sectorinstituut Transport en Logistiek

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL)

Lisette van Herk: “Verkeersveiligheid is heel belangrijk voor het dagelijkse werk van vrachtwagenchauffeurs. Veilig op Weg zorgt ervoor dat kinderen weten hoe ze met grote weggebruikers moeten omgaan. Dat is superbelangrijk. Graag feliciteer ik Veilig op Weg! blijf uit de dode hoek met het jubileum schooljaar!”

Scania Nederland

Scania Nederland

Scania ondersteunt Veilig op Weg omdat het de verkeersveiligheid voor de kleinste en meest kwetsbare verkeersdeelnemers - kinderen - verhoogt. Dan is níet meedoen simpelweg geen optie. Operationeel verzorgt TLN al sinds jaar en dag deze actie richting de scholieren op een sympathieke en laagdrempelige manier. We zullen lastig te weten komen hoeveel ongelukken dankzij deze voorlichting zijn voorkomen, maar de bewustwording en het inzicht van de scholieren heeft hieraan onherroepelijk bijgedragen. Hoeveel veiligheidssystemen Scania ook in de voertuigen bouwt, het blijft uiteindelijk mensenwerk om een truck veilig door stadsverkeer te loodsen. Het samenspel tussen chauffeur en fietser/wandelaar is hierbij cruciaal. De chauffeur is een professional die weet wat hij of zij doet; de wandelaar/fietser, daarentegen, heeft vaak minder inzicht in de ruimte die een truck inneemt. Alles wat dit inzicht verhoogt en de kans op ongelukken verkleint verdient het om ondersteund te worden. Daarom is Scania sponsor van Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek.

Ecclesia Sluyter

Ecclesia Sluyter

Wij geloven dat ondernemers, organisaties en medewerkers met passie en een gerust hart hun werk veilig moeten kunnen doen. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Veiligheid stimuleren we door alle relevante financiële risico’s in kaart te brengen en daar precies de goede maatregelen op te nemen op exact het juiste moment. Voor organisaties én alle medewerkers die daar bij werken. Wij steunen daarom het initiatief van Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek.

IVECO

IVECO NLS

IVECO werkt al jarenlang samen met Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek. Wij vinden het belangrijk de jeugd kennis te laten maken met vrachtwagens en enthousiasmeren, maar ook de gevaren laten inzien. Zo kunnen de kinderen ondervinden hoe het is om in een vrachtwagen te zitten en met eigen ogen de dode hoek ervaren. IVECO wil op deze manier bijdragen aan de bewustwording onder de jeugd en een veiliger verkeer.

Volvo Trucks Nederland

Volvo Trucks Nederland

Geen enkel ander merk wordt zo expliciet met veiligheid verbonden als Volvo. Bij Volvo Trucks staat altijd de mens centraal. Dat is terug te vinden in onze kernwaarden veiligheid, zorg voor het milieu en duurzaamheid. En wat betreft veiligheid gaat het ons niet alleen om de chauffeur maar om alle weggebruikers. Wij doen ons best de veiligste trucks op de markt te zetten maar schenken ook aandacht aan het rijgedrag van chauffeurs. Daarom hebben we het NK veiligste chauffeur van Nederland in georganiseerd. Het is logisch dat wij een initiatief als Veilig op Weg ondersteunen. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Meer over onze veiligheid?

Profile tyrecenter Truck Europe

TIP Trailer Services

TIP is een leverancier van diverse diensten op het gebied van trailers. Variërend van trailerverhuur, -lease, onderhoud & reparatie en onderdelen. Veiligheid staat hoog op de agenda bij transportbedrijven, dat geldt uiteraard ook voor TIP. Er gebeuren nog te vaak ongelukken met vrachtwagens, niet alleen op de snelwegen, maar ook met voetgangers en fietsers. Aangezien trailers onze core business zijn, voelen wij ons verantwoordelijk om bij te dragen aan een veilig verkeersklimaat. Dit proberen we niet alleen te doen door ervoor te zorgen dat onze trailers goed onderhouden zijn en daardoor veilig de weg op kunnen, maar ook door bij te dragen aan initiatieven zoals Veilig op Weg.

Bij TIP vinden we dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het creëren van bewustzijn rondom verkeersveiligheid. Omdat kinderen vaak het gevaar onderschatten van grote voertuigen in het verkeer, vinden wij het belangrijk om ze hier bewust van te maken, daarom steunen wij Veilig op Weg.

Profile tyrecenter Truck Europe

Profile tyrecenter Truck Europe

Profile zet zich met de 100% uptime service dagelijks in voor goed bandenmanagement. We geven advies over de best presterende banden voor elk type transport. Maar niet alleen goed bandenmanagement draagt bij aan veiligheid. Wij vinden het belangrijk om een extra bijdrage te leveren aan de veiligheid en bewustwording in het verkeer. Daarom is Profile graag sponsor van de ‘Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek’ campagne.

Randstad Transport & Automotive

Randstad Transport & Automotive

Onze reden om Veilig op Weg! te blijven steunen dat is eenvoudig, het blijft belangrijk om onze jeugd bewust te maken van de gevaren op de weg. Of zij nu op de fiets, lopend of straks op een scooter de weg op gaan, de kracht van de herhaling is hierin belangrijk. Eén slachtoffer is al te veel. Wij voelen vanuit onze rol als grote werkgever voor vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs hierin een verantwoordelijkheid om zo een steentje bij te dragen.

Verkeersles Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek

Veilig op Weg is de leukste dode hoek verkeersles voor kinderen uit groep 7 en 8 en is gratis te boeken voor juffen en meesters. We komen langs met een grote bus waarmee je zelf kan ontdekken hoe de dode hoek werkt en waar je op moet letten. Elke dag fietsen duizenden kinderen weer over straat. Waar ze ook naartoe gaan, onderweg komen ze altijd verkeer tegen. En dat is niet zonder gevaar. De dode hoek is zo’n gevaar waar veel kinderen zich vaak niet bewust van zijn. Daarom leert Veilig op Weg hen om risico’s rondom grote voertuigen in het verkeer te herkennen en om hierop in te spelen.

Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek is een initiatief van TLN in samenwerking met VVN. Daarnaast kunnen wij niet zonder onze sponsoren bestaan: