Maak kennis met de vrienden van Veilig op Weg!

Deze campagne wordt gesteund door de vrienden van Veilig op Weg! blijf uit de dode hoek. Samen met onze vloggers van Veilig op Weg maken zij video’s om kinderen bewust te maken over veiligheid in het verkeer.

Wat heeft Angie te zoeken op een legerkazerne?

Een dag als trucker

Youtuber Dylan Haegens, een van de meest invloedrijke influencers onder kinderen en jongeren, is vanaf dit schooljaar hét gezicht van campagne ‘Veilig op weg! Blijf uit de dode hoek’. Een enthousiaste Dylan Haegens over de campagne: “Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan het feit dat kinderen zich meer bewust gaan zijn van de dode hoek. Zolang er ieder jaar nog slachtoffers vallen, is het belangrijk dat hier zoveel mogelijk aandacht voor is.”

Gratis verkeersles over de dode hoek

Veilig op Weg is de leukste dode hoek verkeersles voor kinderen uit groep 7 en 8 en is gratis te boeken door juffen en meesters. We komen langs met een grote vrachtwagen waarmee kinderen zelf kunnen ontdekken wat een dode hoek is en waar ze op moet letten. Elke dag fietsen duizenden kinderen over straat. Waar ze ook naartoe gaan, onderweg komen ze altijd verkeer tegen. En dat is niet zonder gevaar. De dode hoek is zo’n gevaar waar veel kinderen zich vaak niet bewust van zijn. Daarom leert Veilig op Weg hen om risico’s rondom grote voertuigen in het verkeer te herkennen en om hierop in te spelen.

Hou jij je eigenlijk aan de verkeersregels?

De Nationale Politie is constant in touw om de veiligheid van ons land te waarborgen. Zij houdt niet alleen de straten schoon van gewelddadig gespuis en baldadige boefjes maar zorgt ook voor veiligheid in het dagelijkse verkeer. Daarom is Mirthe Fernandes - vlogger voor Veilig op Weg - vandaag in de Haagse hofstad. Ze brengt een bezoekje aan wijk- en jeugdagent Robin Bleijenberg.

Vlogger Denzyl op bezoek bij Cycloon Post d& Fietskoeriers, een milieuvriendelijke bezorgdienst.

Maak kennis met Denzyl! Samen met vijf andere vloggers zet hij zich in voor méér bewustzijn in het verkeer onder jongeren. Denzyl sprak met Cycloon - een innovatieve bezorgdienst en Michael Kulkens - dé man die er voor zorgde dat we ons een stuk minder zorgen maken over appende fietsers!

Huh?!? Hoezo moet vlogger Angie opeens de isoleercel in?!?

Angie Koelewijn is één van onze vloggers. In haar debuut voor Veilig op Weg bezoekt Angie het politiebureau in Charlois en geven jeugdagenten Reinier de Groen en Thomas Schippers haar een tour des chambres. Deze roodharige rebel krijgt de volledige ervaring. Ze wordt gefouilleerd, op alcohol gecontroleerd en - jawel - in de isoleercel gegooid! Gelukkig geen Shawshank Redemption praktijken bij de Politie Charlois; met haar onschuld bewezen is Angie al snel weer op vrije voeten. Vervolgens gaat het trio op pad en laten de mannen zien hoe zij omgaan met gevaarlijke appende fietsers die niet op de weg letten!

Vlogger Angie van Veilig op Weg rijdt mee met de nieuwste tram van GVB

Wist jij dat een tram 30.000 kilo weegt en dodehoekspiegels of camera’s heeft? Of dat er elektrische bussen van 18 meter door het drukke verkeer van onze hoofdstad kronkelen? Angie wist het in ieder geval niet. Gelukkig heeft de politie Charlois haar ondertussen uit de isoleercel gehaald en mag zij vandaag een bezoekje brengen aan GVB in Amsterdam!

Nienke leert fietsband plakken en ontmoet een oud-wereldkampioen

Veilig op Weg! Blijf uit de dode hoek is een initiatief van TLN in samenwerking met VVN. Daarnaast kunnen wij niet zonder onze sponsors bestaan: